top of page

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een mantelzorgmakelaar?

Een door de beroepsvereniging gecertificeerde mantelzorgmakelaar heeft een tarief van €75,00 (exclusief BTW). De hulp van een mantelzorgmakelaar is in de meeste gevallen tijdelijk en van korte duur. Voor een eerste telefonisch consult worden geen kosten in rekening gebracht. U kunt dus vrijblijvend bellen met uw vraag. Pas als u akkoord bent ga ik voor u aan de slag.

Kan de mantelzorgmakelaar worden vergoed?

Ja zeker! Als u een aanvullende verzekering heeft is de kans groot dat u de mantelzorgmakelaar vergoed krijgt. Klik hier om te zien hoeveel uw zorgverzekeraar vergoed.


Maar een gemeente of een werkgever kan er ook voor kiezen om de kosten te vergoeden. 

Zit ik vast aan de dienstverlening van een mantelzorgmakelaar?

Nee, samen gaan we in gesprek om te bepalen wat u graag wil dat ik voor u doe. Door middel van verslagen, waar u akkoord voor geeft leg ik dit vast. Is uw doel naar tevredenheid behaald, dan is de opdracht afgerond.
Mocht u in de toekomst toch weer behoefte hebben aan de ondersteuning van een mantelzorgmakelaar dan kunt u opnieuw bepalen met welke mantelzorgmakelaar u samenwerkt.

Hoe komt de vergoeding tot stand?

Wanneer u, of uw naaste waarvoor u zorgt recht heeft op vergoeding zal er in de regel een melding aan de zorgverzekeraar moeten worden gedaan. Als deze akkoord is van de factuur door de mantelzorgmakelaar rechtstreeks naar de zorgverzekeraar worden gestuurd. Mocht er meer werk dan de maximale vergoeding, dan kunt u kiezen de dienstverlening stop te zetten of een deel zelf te betalen.

bottom of page